
W sklepach spotkać można się z różnego rodzaju reklamowymi słodkościami. Jeżeli szukamy wyjątkowego podarunku dla kluczowego partnera biznesowego, warto rozważyć zakup wyrobu, jakimi są trufle. To okrągłe słodkości przygotowywane z najwyższej jakości składników, zachwycające oryginalnym nadzieniem i ciekawymi posypkami lub polewami. Wręczyć można je kontrahentom z okazji urodzin przedsiębiorstwa, kolejnego roku udanej współpracy, Wielkanocy czy Bożego Narodzenia. Pokusić można się także o samodzielne ich przygotowanie. Oto jeden ze sprawdzonych przepisów.Aby takie czekoladki reklamowe zostały zapamiętane przez naszych klientów na długi czas, warto zadbać o stosowne ich opakowanie. Idealnie do tego celu sprawdzi się drewniane lub metalowe pudełko, na którym znajdzie się oryginalna, przykuwająca wzrok grafika wzbogacona o nazwę firmy, jej logo, hasło reklamowe czy dane teleadresowe. Po opróżnieniu, doskonale sprawdzi się ono do przechowywania różnego rodzaju drobiazgów.
Jeżeli wiemy, że nasz klient lubi oryginalne czekoladki reklamowe, zdecydować możemy się na przygotowanie trufli w wersji wegańskiej. Do ich przyrządzenia wykorzystać można 200 gram orzechów, 100 gram suszonych migdałów, 2 łyżki kakao, 1 łyżkę masła migdałowego, 1 łyżkę oleju kokosowego i 1 łyżkę nasion chia.
Jak krok po kroku przyrządzić tego typu wegańskie Czekoladki reklamowe w formie trufli? Jeżeli zakupiliśmy daktyle z pestkami, należy je usunąć. Następnie łączymy je z resztą składników, dodajemy 1 łyżkę wodę i miksujemy aż do momentu, gdy masa zrobi się klejąca. Nie musi być ona zbita w jedną bryłę. Następnie przechodzimy do formowania kulek, które należy schłodzić przez kilka godzin w lodówce. W pierwszej kolejności umieścić można je na godzinę w zamrażalniku, a dopiero potem w lodówce. Ogromną zaletą takich słodkości, poza tym, że są smaczne i zdrowe jest fakt, iż nadają się do przechowywania nawet przez okres 2 tygodni. Wskazany powyżej przepis można dowolnie modyfikować, na przykład zmieniając gatunek zastosowanych orzechów.